Sinds 1967

Wij zijn een familiebedrijf opgericht door Rik en Maria De Groof, later toen ze op pensioen gingen hebben Peter, Paul, Jos en Leo het familiebedrijf verder gezet. Rik en Maria kochten in 1967 een klein Renault camionette waarmee ze door Diest reden om vers schepijs te verkopen. Doorheen de jaren bleef het IJsmanneke groeien en kwamen er telkens meer camionettes bij die door nieuwe dorpen en steden reden. Ook in deze nieuwe dorpen en steden waren de inwoners grote fan van ons vers roomijs. In 1970, slechts drie jaar na de oprichting van het IJsmanneke, staken we de grens over naar Nederland met als enige smaak ons overheerlijk vanille-ijs.

Ook in Nederland waren we een groot succes waardoor ons bedrijf bleef groeien. Nu is het aan Luk, de 3de generatie die het familiebedrijf verder zet. Momenteel zijn we een florerend bedrijf met verschillende smaken aan vers schepijs en een assortiment handijsjes.

Het ijsmanneke

Dagenlijks rijden wij rond

Doordat we door de jaren heen zijn blijven groeien, hebben we als bedrijf telkens nieuwe manieren gezocht om de mensen te laten genieten van ons zelfgemaakt schepijs. Zo kan je ons inhuren voor feesten, evenementen, … Maar je kan ons nog altijd dagelijks in de straten van Belgische en Nederlandse dorpen en steden vinden! Dat is waar het voor ons mee is begonnen en dat is wat we blijven doen. Met ons typisch IJsmanneke-belletje laten we onze klanten telkens weten dat we er zijn en dat ze van ons overheerlijk schepijs kan genieten.

Zowel in België

Als in Nederland

Ijskar huren